Welkom

De beste plaats om relaties met vrienden en familie te onderhouden, is rond de eettafel. Dat is in ieder geval de ervaring van mijn partner Sibylle en van mij. En vroeg of laat worden er zo ook de meest interessante verhalen gedeeld of ontstaan er goede discussies.

Iedere familie kent zijn eigen geschiedenis. Heel vaak zijn er dingen gebeurd die de moeite van het navertellen waard zijn. Soms gaat het over de leuke kant van het leven maar niet altijd. Als iets het navertellen waard is, dan is het nog maar een kleine stap om die verhalen ook vast te leggen. Bij voorkeur door de gene die het allemaal zelf heeft mee gemaakt. Het geeft een beeld van een tijd. En dat beeld is vaak veel interessanter, dan de gene die het allemaal zelf heeft mee gemaakt denkt. Vooral voor komende generaties. Je kunt die verhalen terug vinden onder memories.

Omdat wij veel gereisd hebben, samen en alleen, hebben we ook een aantal vrienden die met dat reisvirus zijn besmet. En ja, voor je het weet komen er zo ook allerlei reisverhalen op tafel. Soms van een recente reis, soms van reizen, die 30 tot 40 jaar of langer geleden gemaakt zijn. Ook dat geeft een beeld van een tijd. Geïnteresseerd? Kijk dan bij travel stories.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het verleden. Het is net zo interessant om te kunnen vertellen over het dagelijkse leven in b.v. een Aziatisch, of een Europees land. Onze vrienden en familie zitten behoorlijk verspreid over de wereld. En het zijn zo de “buitenlandse correspondenten”. Lees hun waarnemingen onder observations.

En bij lekker eten horen natuurlijk recepten, ook vaak met een verhaal er achter. Deze site gaat niet over koken, maar een paar bijzondere recepten, vaak met een verhaal er achter, vind je bij recipes.

En zo proberen we op deze site onze vrienden en familie te scharen rond een virtuele eettafel, waar verhalen worden gedeeld en iedereen die geïnteresseerd is ze kan lezen.

Nog één ding over het navigeren op deze site. De hoofdstructuur is in het Engels. De meeste verhalen ook, maar niet altijd. Daarnaast vind je het zelfde verhaal vaak ook in een andere taal, b.v. Duits of Nederlands. Dat is dan op de betreffende pagina aangegeven. Het is praktisch helaas niet goed mogelijk om deze site volledig meertalig te maken. En een site zoals deze is natuurlijk nooit klaar!

Veel leesplezier,

Bert Wenkenbach